T: (0186) 61 87 65 info@vandongen-schilderwerk.nl    

 
 
 

Schilderwerk binnen: kleur in uw interieur

Kleur bepaalt in hoge mate de sfeer en uitstraling in huis. Door het slim toe te passen, kunt u grootse effecten met kleuren bereiken. Lichte en koele tinten creƫren de illusie van meer ruimte, terwijl een warme kleur een intieme sfeer oplevert maar de ruimte optisch wat kleiner doet aanvoelen. En met een wand in een opvallende kleur zorgt u voor een echte eyecatcher in uw kamer. De kleurkeuze zal ook afhangen van de ruimte; in een kinder- of speelkamer passen vrolijke, felle kleuren die u misschien liever niet terugziet in uw woonkamer. En hoewel een zwart plafond een geweldige industriƫle look geeft aan een grote bedrijfsruimte, is het voor een kleine woonkamer minder geschikt.

 

DE INVLOED VAN KLEUR IN HUIS

Uitgesproken kleuren in huis prikkelen onze zintuigen en hebben onbewust veel invloed op ons humeur. Zo zijn geel en oranje zonnige, warme kleuren die energie geven. Terwijl de meer natuurlijke tinten blauw en groen kalmte en rust uitstralen. Wist u bijvoorbeeld dat in een rode keuken het meeste servies sneuvelt? Rood zet aan tot actie en snelheid, wat wel weer prima werkt in een restaurant om de eetlust aan te wakkeren.

 

KLEURADVIES

Kiest u voor fris en helder wit of bent u toe aan een meer kleurrijk interieur? Of vindt u het lastig om de juiste kleur te kiezen? Vraag gerust persoonlijk advies aan de professionele binnenschilder. Elke gewenste kleur is leverbaar. Heeft u een staaltje van uw eigen, unieke kleur? Dan kan de verf in dezelfde tint voor u gemengd worden. Ook kunt u proefvlakken (laten) schilderen. Door wat verschillende kleuren op de wand uit te testen, kunt u het resultaat beter beoordelen. Doe dit in de buurt van een raam in verband met de lichtinval, en wacht een dagje zodat de verf echt goed droog is.

 

Meer weten? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie