Offerte schilder

T: (0186) 61 87 65 info@vandongen-schilderwerk.nl     Webshop

plafond sausen
Plafond Sausen
plafond sausen
Plafond Sausen

Plafond sausen

Plafonds vormen in iedere ruimte grote oppervlakken en vallen daardoor extra op. Het is dan ook vervelend als er beschadigingen, gaten, vochtplekken of verkleuringen te zien zijn. U ergert zich eraan en ook de visite zal het opvallen. Kunnen uw plafonds wel een opknapbeurt gebruiken? Lees in dit artikel over plafond sausen en neem gerust contact op voor professioneel advies.

 

Gladde plafonds geven een strakke uitstraling en creƫren visueel meer ruimte. Daarom is het glad afwerken van pleisterwerk tegenwoordig heel populair. Een plafond sausen geeft een prachtig eindresultaat waar u jarenlang plezier van heeft. Een plafond sausen is echt een vak apart. Het is aan te raden om deze klus uit te besteden aan een professional, al was het alleen al om teleurstelling te voorkomen. Het voordeel van een gladde ondergrond is dat het de perfecte basis vormt voor de verdere afwerking.

 

Plafond sausen?

Latex op de plafond sausen gaat bijzonder snel en levert een mooi, egaal resultaat op. Zonder banen, strepen of kleurverschil. Bij een leegstaand huis of een nieuwbouwwoning is afplakken of afdekken van de meubels niet nodig, maar bij een bewoond huis moet extra aandacht aan het 'schoon werken' worden besteed. Heeft u een leegstaand of nieuwbouw huis is het de overweging waard uw plafonds te laten spuiten.

 

Het sauzen van plafonds, dus het aanbrengen van latexverf met een roller, is de meest gebruikte methode. U heeft de keuze uit oneindig veel kleuren en kunt zelfs een kleur kiezen die speciaal voor u op maat wordt gemengd. Bij afneembare latex kunt u vlekken en vuil gewoon met een vochtige spons afnemen zonder dat de verf loslaat. Na het sauzen van de plafonds ziet de kamer er weer fris en aantrekkelijk uit.

 

Trend: kleur bekennen!

De kleur van het plafond heeft grote invloed op de rest van de kamer. Over het algemeen wordt voor het plafond nog steeds voor traditioneel wit gekozen; juist vanwege de neutrale uitstraling. Dit geeft meer mogelijkheden om in de rest van de kamer te spelen met kleur of gedurfde combinaties uit te proberen.

 

De industriƫle stijl met diepe, donkere metaaltinten is momenteel heel populair. Maar ook de natuurlijke look, met verweerd gemaakte meubelen en veel planten is echt een trend. Zeker in combinatie met grijs- en kopertinten vormt dit een prachtig, stijlvol interieur.

 

Helemaal van deze tijd is het om de wanden van twee kleuren verf te voorzien. Een lambrisering van verf is een snelle sfeermaker in huis. Probeer ook eens een spannende vlakverdeling; bijvoorbeeld door de laagste kleur tot de bovenkant van de deur aan te brengen. Gebruik voor het bovenste deel van de muur een lichtere tint of wit, voor het ruimtelijke effect.

 

Wilt u advies over de kleuren en mogelijkheden? Neem contact op met de vakman, hij helpt u graag. Heeft u weinig tijd of ziet u op tegen alle voorbereidingen en de rommel in huis? U kunt deze klussen met een gerust hart uitbesteden aan een professionele schilder, vraag om een offerte op maat.

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie